Over deze website

Deze site presenteert actuele statistieken en datasets over het gebruik van de .nl zone, de .nl zone wordt beheerd door SIDN. Met meer dan 5,8 miljoen geregistreerde domeinnamen is .nl de op 3 na grootste ccTLD (Maart 2018).

Data bron

Deze data is afkomstig van DNS verkeer dat is ontvangen door 4 van onze authoritatieve name servers, deze servers ontvangen ongeveer 65% van de totale hoeveelheid. Belangrijk om te vermelden is dat het meeste verkeer afkomstig is van ISP DNS resolvers en niet van individuele gebruikers.

Data interpretatie

Belangrijk om te vermelden is dat vanwege DNS caching, deze data een sample is van alle queries voor .nl domeinnamen.

Data verwerking

We gebruiken ons Hadoop ENTRADA platform en domeinnaam registratie systeem (DRS). ENTRADA is een acroniem voor ENhanced Top-level domain Resilience through Advanced Data Analysis, we gebruiken ENTRADA voor het verhogen van de veiligheid en stabiliteit van .nl. Met ENTRADA is het mogelijk om DNS queries op te slaan die we ontvangen op onze authoritatieve name servers. Analyse van deze data helpt ons bij het snel herkennen van bedreigingen en afwijkingen.

Privacy

Deze data die hier beschikbaar wordt gemaakt bevat geen persoonsgegevens.

Gebruik

Statistieken van SIDN zijn beschikbaar onder de volgende licentie: Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Update

Tenzij anders wordt vermeld wordt de data van deze website dagelijks automatsch vernieuwd. De website zal in de toekomst uitgebreid worden met meer statistische informatie.

Vragen over deze website of de statistische informatie?

Stuur een email naar sidnlabs@sidn.nl

Disclaimer

Ondanks dat SIDN haar experimentele diensten met de grootste zorgvuldigheid ontwikkelt, garandeert SIDN Labs niet dat deze dienst (foutloos) werkt. Gebruik van deze dienst is geheel voor eigen risico. SIDN is niet aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van haar experimentele diensten en behoudt zich het recht voor om deze diensten op ieder gewenst moment, zonder voorafgaande mededeling, te beëindigen.