Download datasets

De data op deze website is voor iedereen beschikbaar voor gebruik in publicaties en andere toepassingen. De tijdnotatie gebruikt in de data is milliseconden en de tijdzone is UTC.

Data op deze website komt uit drie verschillenden bronnen. DNS query data is verzameld met ENTRADA, een tool om grote hoeveelheden DNS data te analyseren. Ook wordt data verzameld met DMAP, een crawler en classificatie tool. Beide tools worden ontwikkeld door SIDN Labs. Hiernaast komt data uit OpenINTEL, een meetplatform om dagelijks een momentopname te maken van grote delen van het globale Domain Name System. OpenINTEL is een project van de Universiteit van Twente, SURF, NLnetLabs en SIDN Labs.

Creative Commons License

De statistieken en data van SIDN Labs zijn beschikbaar onder de volgende licentie Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Disclaimer

Ondanks dat we onze experimentele diensten met de grootste zorgvuldigheid ontwikkelen, garanderen we niet dat deze dienst (foutloos) werkt. Gebruik van deze dienst is geheel voor eigen risico. SIDN is niet aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van haar experimentele diensten en we behouden ons het recht voor om deze diensten op ieder gewenst moment, zonder voorafgaande mededeling, te beëindigen.