Disclaimer

Ondanks dat we onze experimentele diensten met de grootste zorgvuldigheid ontwikkelen, garanderen we niet dat deze dienst (foutloos) werkt. Gebruik van deze dienst is geheel voor eigen risico. SIDN is niet aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van haar experimentele diensten en we behouden ons het recht voor om deze diensten op ieder gewenst moment, zonder voorafgaande mededeling, te beëindigen.

Data bron

De data is afkomstig van DNS-verkeer dat is verwerkt door onze authoritatieve name servers. Belangrijk om te vermelden is dat het meeste verkeer afkomstig is van ISP DNS-resolvers en niet van individuele gebruikers.

Data interpretatie

Belangrijk om te vermelden is dat vanwege DNS caching, deze data een sample is van alle queries voor .nl-domeinnamen.

Dataverwerking

We gebruiken het op Hadoop gebaseerde ENTRADA platform en domeinnaamregistratiesysteem (DRS). ENTRADA is een acroniem voor ENhanced Top-level domain Resilience through Advanced Data Analysis. We gebruiken ENTRADA voor het verhogen van de veiligheid en stabiliteit van .nl. Met ENTRADA is het mogelijk om DNS-queries op te slaan die we ontvangen op onze authoritatieve name servers. Analyse van deze data helpt ons bij het snel herkennen van bedreigingen en afwijkingen.

Privacy

De data die hier beschikbaar wordt gemaakt bevat geen persoonsgegevens.

Gebruik

De statistieken van SIDN Labs worden gepubliceerd met gebruik van de Creative Commons licentie.

Updates

Tenzij anders vermeld, wordt de data op deze website dagelijks automatsch bijgewerkt. De website wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe informatie.

Vragen over deze website?

Mail naar sidnlabs@sidn.nl.