Databronnen

We gebruiken verschillenden databronnen voor deze website. DNS-query data is verzameld met ENTRADA, een tool om grote hoeveelheden DNS data te analyseren. Ook wordt data verzameld met DMAP, een crawler en classificatie tool. Beide tools worden ontwikkeld door SIDN Labs. Hiernaast gebruiken we ook data afkomstig van OpenINTEL, een meetplatform om dagelijks een momentopname te maken van grote delen van het globale Domain Name System. OpenINTEL is een project van de Universiteit van Twente, SURF, NLnetLabs en SIDN Labs. Misbruik meldingen zijn afkomstig van Netcraft. SIDN gebruikt dit systeem voor het Abuse204.nl-programma.

Licentie

De data op deze website wordt gepubliceerd onder de Creative Commons licentie. Het is iedereen toegestaan deze te gebruiken in publicaties en andere toepassingen.

Wetenschappelijke papers

De resultaten van onze onderzoeken publiceren we veel in wetenschappelijke publicaties. Maar ons onderzoek gaat ook daarna nog verder. Daarom publiceren we een deel van onze meetresultaten ook op deze website. Hier kan je ook de ruwe data direct downloaden. Een volledige lijst met alle publicaties vind je hier.

2021

2020

2019